Ons aanbod

Alites Leergang Loopbaancoaching

De Leergang Loopbaanontwikkeling & coaching wordt al sinds het jaar 2000 aangeboden. Sinds 2016 wordt dit leertraject enkel nog als incompany- of als individueel leertraject aangeboden. Maatwerk dus, waarbij we aansluiten bij de kennis en ervaring van de cursist en stilstaan bij individuele ontwikkelingsvragen van de deelnemers.

Het is een praktische, diepgaande en intensieve basisopleiding over de Alites Methode © voor professionals die het loopbaanvak aan hun reeds bestaande expertise (HR adviseurs)willen toevoegen, of voor mensen die zich tot (intern of zelfstandig) loopbaancoach- of professional willen ontwikkelen. 

De kern van deze Leergang bestaat uit de vier belangrijkste fasen van loopbaanbegeleiding: zelfverkenning, visieontwikkeling, marktverkenning en marktbenadering. Persoonlijke én professionele ontwikkeling staan centraal bij het vinden van de juiste verhouding tussen zelfkennis, mensenkennis en vakkennis. 

Na voltooiing van de Leergang:

  • Ben je in staat om direct aan de slag te gaan als (zelfstandig) loopbaanprofessional;
  • Beschik je over een uitgebreid arsenaal aan modules uit de Alites Methode ©, praktische oefeningen, die direct toepasbaar zijn;
  • Heb je met jouw Alites opleiding een uitstekende uitgangspositie voor certificering via het Career Management Institute (CMI) en verschillende beroepsverenigingen, tevens bieden wij begeleiding en ondersteuning op weg naar certificering.

Alites workshop Omgaan met veranderingen

De workshop Omgaan met veranderingen is in ontwikkeling. We merken dat er een groeiende behoefte is ontstaan om inzicht te verwerven hoe veranderingen zich voltrekken en wat er bij komt kijken om succesvol om te gaan met veranderingen die zich voordoen in een mensenleven. De workshop is niet alleen bedoeld voor mensen die van baan (moeten) veranderen of te maken krijgen met andersoortige veranderingen op het werk. Mensen die om andere redenen te maken krijgen met ingrijpende veranderingen in hun leven die onrust en stress veroorzaken.  

Het is een praktische, diepgaande en intensieve workshop voor mensen die zich met een (ingrijpende) verandering geconfronteerd zien en voor professionals die zich willen verdiepen in het begeleiden van mensen die in een verandering zitten en die deze expertise willen toevoegen aan hun vak. 

De kern van deze workshop bestaat uit de drie belangrijkste fasen van veranderingen: de Eindfase, de afsluiting van een bepaalde periode. De Neutrale Zone, een periode van grote onzekerheid. Het Nieuwe Begin de weg naar de toekomst.

Na de workshop:

  • Heb je een duidelijk inzicht hoe veranderingen verlopen en in welke fasen veranderingen zich voltrekken bij mensen;
  • Ben je in staat om je eigen positie in de fase van verandering te doorgronden;
  • Heb je geleerd om je eigen emoties te herkennen en te herleiden en richting te geven aan je veranderproces;
  • Je eigen toekomst meer sturing te geven.  

Alites loopbaanbegeleiding

We bieden individuele begeleiding en coaching aan mensen die van baan willen of moeten veranderen.

Alites Advies

We leveren professionals o.a. loopbaancoaches, mobiliteitsadviseurs, HRM adviseurs en managementondersteuning in de vorm van advies-, en/of interim opdrachten. We faciliteren graag bij mobiliteitsvraagstukken, talentontwikkeling en organisatie-ontwikkeling. Kortom, we accommoderen veranderingen in organisaties en coachen leidinggevenden en andere professionals bij hun taakuitoefening en ondersteunen met raad en daad.

Voor meer informatie over deze onze dienstverlening een bericht naar info@alites.nl

Alites Online trajectbegeleiding

Alites ondersteunt online loopbaantrajecten. De verschillende modules van de Alites Methode © worden online aangeboden, waardoor zowel loopbaancoaches als loopbaan kandidaten gefaciliteerd worden. De modules uit de verschillende loopbaanfasen kunnen specifiek door de coach geselecteerd worden. Hiermee bieden we maatwerk voor loopbaantrajecten en zet tegelijk een creatieproces in gang. Dat past in onze visie, op zoek gaan naar de kracht en de talenten in mensen.

Tevens bieden we licentieabonnementen voor loopbaancoaches, bedrijven en organisaties die van de Alites Methode © gebruik willen maken. Alle modules staan overzichtelijk op één plek bij elkaar in een digitale omgeving.